top of page
IMG_9429_edited_edited.jpg

 WAT IS HAPTOTHERAPIE

GOED IN JE VEL

Levenslust

In de haptotherapie kan je leren ervaren wat de woorden "goed in je vel zitten" letterlijk betekenen. In contact zijn met je eigen lijf, je lijf beleven betekent ook in contact zijn met de ander en de eigen levenslust. De zin in het leven ervaren.

OP DE PERSOON GERICHT

Wie ben je?

Haptotherapie is een op de persoon gerichte behandeling met het doel leren contact te maken met jezelf en anderen. De meest directe manier om contact te maken is iemand aanraken, we staan er te weinig bij stil wat dit met ons doet en hoe we dat ervaren, terwijl deze ervaringen de basis zijn voor elk gevoelsmatig contact. We leven teveel in ons hoofd en zijn ons te weinig bewust wat er in ons lijf gebeurd.

OMGAAN MET PIJN EN VERDRIET

Hoe doe je dat?

Onze eerste reactie als we pijn hebben is om ervan weg te gaan, als we onze hand ergens aan branden trekken we hem weg voor we de pijn voelen. Dat is de natuurlijke beweging maar voor emotionele pijn is dat juist vaak de verkeerde richting. We willen van de pijn weg terwijl we er juist naar toe moeten, er contact mee maken om er verder mee te kunnen. Door de pijn te ervaren en je er niet door te laten overspoelen, veranderd er vaak al wat. Soms moet je leren de pijn te dragen in plaats van ervoor weg te lopen, te vermijden of het met veel moeite en kracht uit te houden.

CONTACT

Wat is contact?

De meest directe manier om contact te maken is iemand aanraken, we staan er te weinig bij stil wat dit met ons doet en hoe we dat ervaren, terwijl deze ervaringen de basis zijn voor elk gevoelsmatig contact. We leven teveel in ons hoofd en zijn ons te weinig bewust wat ons lijf te vertellen heeft. Met haptotherapie kan je leren weer contact met jezelf en je lijf te maken.

Wat is haptotherapie?: Diensten
bottom of page